Wie we zijn

Johan Delie startte op zevenjarige leeftijd zijn muzikale carriere aan de Stedelijke Academie Jozef Pauly te Ekeren (Antwerpen). Hij haalde verscheidene eerste prijzen op trombone, in 1990 was hij kampioen van België.

Momenteel ligt zijn voorkeur bij de dixieland en lichte jazz.

Hij stichtte in 1997 Musicdream Dixieland -Streetband welke momenteel uitgegroeid is tot Musicdream Dixie- Jazz- & Streetband, Musicdream – XL en Musicdream Kerstband. Hoogtepunt is zeker de tournee in de Verenigde Arabische Emiraten december 2009 en de daarop 4 volgende jaren.

Tony Bral startte zijn muzikale studies op 10-jarige leeftijd en studeerde af in 1992 aan het Koninklijk muziekconservatorium te Antwerpen, waar hij zijn eerste prijs slagwerk behaalde. Als leraar is hij verbonden aan de muziekacademie te Beveren.

Verder heeft hij ook de nodige ervaring opgedaan in de musicalwereld als drummer en percussionist in o.m. : “ Cats “, “ Les Misèrables “ ,“ De Tovenaar van Oz “ , “ Robin Hood “, “ Sneeuwwitje “ ,“ Assepoester “ , “ Pinokkio “ , “ Ben “ .

Op Sousafoon kan hij ook zijn mannetje staan en liggen zijn roots bij de lichte jazz en New Orleans muziek.

Patrick Weeghmans startte met klarinet als 8 jarige aan de muziekacademie te Hasselt  en leerde later zich zelf bas tuba en contrabas aan.

Hij speelde met verschillende orkesten mee: Stone Bridge Dixieland (stichter en leider met klarinet), Limehouse Jazzband uit Haarlem (NL) (6 jaar mee op tournee geweest door gans Europa met bastuba).

Vandaag speelt hij sousafoon met de Oakctity Jazzband uit Maaseik, contrabas met de MOBb (big-band uit Haspengouw) en na 42 jaar nog steeds klarinettist bij de Harmonie van Wellen.

Manu Dillis is een rasechte selfmade muzikant. Als trompettist bouwde hij reeds een respectabele carrière uit en dit vooral in het jazz milieu. Hij werkte jarenlang als vaste trompettist in het bekende dans- en showorkest The Westband en is sinds 1990 als (solo-)trompettist vast verbonden aan Big Band Waesiana .

Naast deze activiteiten maakte Manu tevens deel uit van het befaamde duo Jean en Manu waarmee hij ontelbare feestelijkheden opfleurde in o.a. België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Luc Van Delm startte in 1978 met zelfstudie op banjo om dan deel uit te maken van het  “lerarendixielandorkest” van de school. In 1979 werd hij de vaste banjospeler in het huisorkest van de Hoogstraatse Jazzclub, The Marckriver N.O. Jazzfriends o.l.v.  Eddy Sabbe. In 1985 werd hiermee de LP “10 Jaar later”opgenomen. Verder speelde hij – ook als vervangend muzikant of in gelegenheidsformaties – in België, Nederland en Griekenland.

Vanaf 2003 maakt Luc deel uit van Musicdream waar nu ook de tenorgitaar wel eens mee op het podium wordt genomen.

Walter Van Camp kwam reeds als jonge tiener in aanraking met de muziek. Samen met zijn vader klarinettist, werden de eerste stappen als slagwerker gezet in verschillende muziekverenigingen en orkesten.

Vanaf 1979 was hij, gedurende 10 jaar, de vaste drummer van het orkest ‘the oldtimers’ en het ‘Bobby Valentine trio’.

Reeds tientallen jaren werkt hij samen met verschillende dixieland groepen. Ook als trombonist maakt hij zich verdienstelijk in bigbands zoals ‘de Melody makers’ en het ‘Metropool orkest’.
Verder speelde hij ook in verschillende formaties in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten.